Jsou zdravé potraviny opravdu zdravé?

Možná je to trend, možná si lidé doopravdy začali dávat pozor na to, co konzumují. Ať je to tak nebo tak, zájem o to, co člověk jí je velice důležitý. O tělo je třeba se dobře starat, aby nám co nejdéle dobře sloužilo. Pokud se budeme krmit polotovary, které jsou plné soli a různých chemických konzervantů, moc tělu neprospějeme.

Proto je nutné hlídat si i potraviny, o kterých se domníváme, že našemu zdraví prospívají a ono je to vlastně naopak. O jaké suroviny se například jedná?

Sirup z kaktusu

Tento sirup se jmenuje agávový sirup. Mnoho lidí jej začalo používat jako sladidlo v domnění, že udělá lépe, když si osladí život tímto sirupem místo cukrem. Díky častému špatnému zpracování sirup neobsahuje látky prospěšné našemu zdraví.  Má sice nízký obsah cukru, ale je z většiny tvořen fruktózou a její častá konzumace tělu nepropívá ba naopak.

Nízkotučné mléčné výrobky

To že velké množství tuků není pro naše tělo dobré, ví snad každý z nás. Proto se někteří snaží omezit veškeré tuky, které by mohli přijmout z různých potravin. Nízkotučné výrobky, ale samy o sobě nejsou moc chutné. A pokud nám něco chutnat nebude, tak to většina z nás ani kupovat nebude. Na tohle slyší, ale obchodníci, kteří logicky mají opačný cíl. Proto do těchto produktů přidávají mnoho různých dochucovadel, které na naše tělo rozhodně blahodárně nepůsobí.

Proto je třeba velice pozorně číst etikety na produktech, které často, ve větší míře a s oblibou konzumujeme, v dobré víře, jak našemu zdraví a tělu prospíváme.

Mohlo by se vám líbit...